Доставчици на храни за ресторанти

Ако сте собственик на ресторант за първи път, установяването на контакти с доставчици може да ви се стори трудна задача. Откъде да започнете, ако нямате мрежа от доставчици в задния си джоб? Знаете, че ще ви трябват доставчици на храни и напитки, но искате да сте сигурни, че получавате най-добрата цена за най-добрите съставки.каваците хотели

В този раздел ще очертаем видовете доставчици на храни за ресторанти, от които ще се нуждаете в зависимост от вашата концепция, и ще обясним тънкостите на веригата за доставки и доставките. Също така ще ви преведем през процеса на установяване на взаимоотношения с доставчиците по начин, който ще запази разходите ниски. Накрая ще предоставим списък с доставчици, към които можете да се обърнете за всеки от видовете, които сме определили.Свети Никола Каваците

Преди да прочетете този раздел, имайте предвид, че един модел на верига за доставки може да се припокрива с друг.

Тъй като технологиите и операциите по веригата за доставки в ресторантите продължават да се развиват, моделите постоянно заимстват практики един от друг.

Така може да се получи местна ферма, достатъчно голяма, за да използва част от инфраструктурата на национален търговец на едро, местен пазар може да улесни доставките между фермерите и ресторантите и т.н.sveti-nikola-kavacite

Ето какво трябва да знаете за всеки модел на веригата за доставки на ресторанти и как те работят като отделни системи.

Национални доставчици на храни на едро

Вашето универсално звено за доставка на месо, продукти, сухи продукти, млечни продукти, десерти – каквото се сетите. Националните доставчици на едро работят с голяма мрежа от земеделски производители, за да осигурят голямо разнообразие от съставки за ресторантите. Те доставят стоките с камиони и обикновено можете да поръчате онлайн, по телефона или понякога чрез приложение.семейни хотели созопол

Факт: националните доставчици на храни на едро често предлагат и дребни кухненски принадлежности и друго оборудване.

Плюсове

Голям избор

Централизиран източник на множество стоки

Повече отстъпки и оферти за големи количества

Недостатъци

Безлични: по-малка вероятност за изграждане на взаимоотношения

По-общи, по-малко специализирани

Съставките обикновено не са толкова пресни

Фермери

Ресторантите „от ферма до маса“ поръчват съставки от ферма или земеделски кооператив. Работата с местни фермери може да бъде под формата на директни взаимоотношения или чрез по-големи ферми, които имат подобни дистрибуторски мрежи като националните търговци на едро.

факт: местните съставки понякога трябва да пътуват по-далеч, отколкото си мислите. ако се стремите към малък въглероден отпечатък, не забравяйте да намерите фермата в Google Maps, за да разберете колко далеч трябва да пътува вашата храна.

Плюсове

По-свежи съставки

Изграждане на взаимоотношения – което може да доведе до отстъпки

Подходящи за създаване на сезонно меню

Недостатъци

По-високи цени

Ограничени до местни съставки

Възможно е да се наложи да поръчате от няколко източника

Местни пазари за храни

Макар че първоначално са били предназначени да доставят местни храни от фермите до общностите, все повече готвачи пазаруват на местните пазари за хранителни продукти за местни съставки. Фермерите, които продават на пазарите, започнаха да отделят някои от най-добрите си култури за ресторантьорите поради нарастващото им присъствие на пазарите. Пазаруването на местния пазар позволява на ресторантьорите да избират съставки и да разговарят с фермерите, които отглеждат храната им.

Плюсове

По-свежи съставки

Изграждане на взаимоотношения – което може да доведе до отстъпки

Възможност да научите повече за храната

Минуси

По-високи цени

Ограничение до местни съставки

Допълнително време за пазаруване и взимане

факт: някои местни пазари улесняват доставките между ресторантите и фермерите. проверете на местния фермерски пазар, за да разберете дали това е опция във вашия район.

Доставчици на биологични продукти

Доставчиците на биологични продукти могат да бъдат много различни – от големи национални търговци на едро до местни ферми. В биологичното земеделие се използват по-малко химикали в торовете, за които е известно, че замърсяват местните водни пътища. В биологичното животновъдство не се използват антибиотици, а животните обикновено се отглеждат в среда, която по-добре имитира естествената среда.

Факт: Съгласно разпоредбите на Националната програма за биологично земеделие (NOP) на Министерството на земеделието на САЩ, биологичните земеделски производители могат да използват пестициди, които съдържат синтетични вещества, дори ако други начини за борба с вредителите и болестите са се провалили. Вижте тук кои синтетични вещества са разрешени за използване в биологичното растениевъдство.

Плюсове

Щадящи околната среда

Пресни съставки (ако са от местни източници)

продаваеми за ресторантите

Недостатъци

По-високи цени

Сезонни ограничения

Продуктите могат да имат по-кратък срок на годност

Месари

Подобно на работата с фермерите и пазаруването на местните пазари, можете да разчитате на местния месар, който ще ви осигури пресни парчета месо и ще ви информира откъде е дошло месото. Месарите работят с животновъди, с които са изградили взаимоотношения, и са надежден източник на информация за това кои разфасовки са ви необходими за вашето меню или за специални събития. Месарите могат да работят с вас, за да изготвят менюто ви с висококачествени разфасовки месо.

Професионалисти

Пресни парчета месо

Изграждане на взаимоотношения – което може да доведе до отстъпки

Възможност да научите повече за храната

Минуси