Как да изберете вграден дрешник за вашия дом

Как да изберете вграден дрешник за вашия дом

Ако сте като повечето хора в днешно време, вероятно имате много дрехи и обувки. И вероятно не разполагате с достатъчно място за съхранение на всички тях. Вградените дрешници са чудесен начин да добавите допълнително място за съхранение в дома си, без да заемат много място. Има няколко неща, които трябва да вземете предвид, когато избирате вграден дрешник за вашия дом и точно днес ще говорим за тях. Ето ги:

Помислете за нуждите си

Преценете количеството на дрехите и обувките, с които разполагате във вашия дом

За да определите от колко място за съхранение се нуждаете, е важно да прецените количеството дрехи и обувки, с които разполагате в момента. Прегледайте гардероба си, махате всичко, което вече не носите и ги подредете по сезон и вид. Това ще ви даде по-добра представа колко място ви е необходимо за всеки вид дрехи.

След това разгледайте обувките си и направете това същото, както с дрехите. Важно е да си отговорите на въпроса: “Би ли било полезно в дрешника ви да има етажерка или рафт за обувки?”. Запишете си всички неща, които искате да съхранявате в дрешника си, за да можете да ги вземете предвид при избора на размер и стил.

Определете какъв тип съхранение ви е необходим

Освен че трябва да определите колко дрехи и обувки трябва да съхранявате, е важно да помислите и за това какъв тип съхранение ще ви бъде най-полезен. Предпочитате ли да окачвате дрехите или да ги съхранявате в чекмеджета? Ще ви бъдат ли полезни рафтове, за да прибирате своите чанти или шапки?

Обмислете какви функции биха улеснили живота ви, когато избирате дрешник.

Помислете какъв тип дрешник би бил най-подходящ за вашия дом

Когато избирате дрешник за дома си, е важно да вземете предвид цялостния стил на дома си, както и наличното пространство. Ако живеете в малък апартамент, дрешникът може да се окаже неподходящ. Въпреки това има много други стилове, които биха работили добре в малко пространство. По същия начин, ако домът ви е в по-традиционен стил, изборът на вграден дрешник, който отразява този стил, може да помогне за създаването на единство в цялата къща.

Вграден Дрешник – Измерете пространството

Измерване на ширината, височината и дълбочината на помещението

Когато измервате пространството за вградения дрешник, не забравяйте да измерите ширината, височината и дълбочината. Широчината е най-важният показател, тъй като тя определя колко дрехи и обувки можете да съхранявате в дрешника си. Височината и дълбочината също са важни, тъй като те определят колко висок и дълбок ще бъде дрешникът ви.

вграден дрешник

Вземете предвид ширината и типа на вратата

Друго важно нещо, което трябва да имате предвид при измерването на вградения дрешник е широчината на вратата и типът на вратата. Широчината на вратата ще определи колко широки могат да бъдат вратите на дрешника, а типът на вратата ще определи начина на отваряне. Ако разполагате с ограничено пространство, най-добре е да изберете дрешник с плъзгащи се врати, за да не заемат допълнително място, когато са отворени.

Вграден Дрешник – Изберете своя стил.

Обмислете цялостния стил на дома си

Когато избирате вграден дрешник, е важно да вземете предвид цялостния стил на дома си. Например, ако домът ви е в по-традиционен стил, може да изберете дрешник с класически характеристики, като например корниз или врати с панели. От друга страна, ако домът ви е в по-модерен стил, може да изберете дрешник с изчистени линии и семпъл дизайн.

Изберете стил, който да допълва дома ви

Освен че трябва да се съобразите с цялостния стил на дома си, трябва да изберете и дрешник, който да допълва съществуващия декор в помещението ви. Например, ако в спалнята ви има богато украсена камина, може да изберете дрешник с прости врати, за да не се конкурира с централната точка на стаята. И обратното, ако спалнята ви е в минималистичен стил, може да изберете дрешник с по-сложни детайли, като например дърворезбовани акценти или гравирани стъклени врати.

Изберете стил, който да отговаря на вашите нужди

вграден дрешник

След като сте обмислили цялостния стил на дома си и сте избрали допълнителен стил на дрешника, ще трябва да изберете и точния модел, който да отговаря на конкретните ви нужди. Например, ако имате голяма колекция от дрехи и обувки, ще трябва да изберете дрешник с много място за съхранение. Ако пък се нуждаете само от минимално количество място за съхранение, може да изберете по-малък дрешник или такъв с по-малко функции.

Вграден Дрешник – Изберете материалите си

Помислете за издръжливостта на материалите

Първото нещо, което трябва да вземете предвид при избора на материали за вашия вграден дрешник, е издръжливостта. Искате да сте сигурни, че избраните от вас материали могат да издържат на редовна употреба и няма да се износват лесно.

Изберете материали, които се почистват лесно

Друг важен фактор при избора на материали за вградения дрешник е лесното почистване. Искате да сте сигурни, че избраните от вас материали могат лесно да се избърсват или почистват с прахосмукачка, без да се повредят.

Изберете материали, които отговарят на бюджета ви

И накрая, когато избирате материали за вградения си дрешник, трябва да вземете предвид бюджета си. Масивната дървесина може да е най-издръжливата опция, но обикновено е и най-скъпата.

Може да ви се струва трудно да спазите целия списък от съвети, но сме сигурни, че следвайки тези стъпки, ще изберете идеалния вграден дрешник за вашия дом. Пожелаваме ви успех!


препоръчваме ви:

Модни тенденции 2022 – 7 от най-вълнуващите предложения на годината

Лечение на целулит: какво наистина действа?

5 неща, която всяка бъдеща майка трябва да знае за майчинството 

Оставете коментар


Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *