Може ли биорезонансната терапия да ви помогне?

Биорезонансът е малко позната, но мощна терапия, която използва енергийното поле на тялото ви. Експертът Лоуел Риезуу вече предлага биорезонансна терапия в Лондонската клиника по хранене.

Какво представлява биорезонансът?

Вие сте енергийно същество, а биорезонансът използва енергията, за да открие дисбалансите в тялото ви.

Най-лесният начин да разберете това е да си спомните за експериментите, които сте правили с магнити в училище. Спомняте ли си, че вземахте магнит, покривахте го с лист хартия и след това разпръсквахте железни стърготини върху хартията? Железните стърготини образуваха ясна картина, отразяваща магнитното поле.

Можеше да махнете магнита, но щом го поставите обратно под хартията, железните стърготини отново се подреждаха. Ако има някакво смущение в модела, ще разберете, че нещо не е наред с магнитното поле.

Тялото ви не е по-различно. Всяка ваша клетка е изградена от енергия, а това означава, че тялото ви има свое собствено магнитно или „биомагнитно“ поле. Подобно на разхвърляни железни стърготини, дисбалансът в това биомагнитно поле може да допринесе за появата на симптоми.

Използвайки същата метафора, можем да видим, че традиционният подход към здравеопазването се опитва да пренареди железните стружки, за да възстанови реда. Биорезонансът търси биомагнитното поле на тялото, за да отстрани основната причина за смущението.

Как работи биорезонансът?

Биорезонансът работи чрез измерване на биомагнитното поле или честотите на вашето тяло, за да се установи източникът на смущенията.

Това е нежна, неинвазивна терапия. На кожата ви се поставят електроди, които са свързани с апарат, излъчващ електромагнитни сигнали. Машината изпраща нежен импулс към тялото ви. Ако клетките ви са балансирани и здрави, машината ще отчете ясен сигнал, който се връща обратно. Ако има някакво смущение в биомагнитното поле на тялото ви, връщащият се сигнал ще бъде много по-слаб.

Машината е програмирана с хиляди различни честоти, така че да може да разпознава какво означават различните връщащи се сигнали. Една честота може да означава, че има проблем в чернодробните ви клетки, например, докато друга може да сочи към вирус или алерген.

Тъй като се връщат все повече и повече сигнали, системата започва да създава картина на това, което се случва в тялото ви. Тази информация, съчетана с цялостна анамнеза и оценка на настоящите ви симптоми, може да помогне да се открият скрити и неоткриваеми досега причини за упорити здравословни проблеми.

Биорезонансът може да се използва за възстановяване на равновесието, както и за определяне на проблема. Апаратът може да излъчва контрачестоти, които помагат за възстановяване на биомагнитното поле на тялото, като го правят отново силно и стабилно.

Тази терапия – в съчетание с други лечебни подходи, като например хранителна терапия и функционална медицина – може да доведе до трансформация.

За какво се използва биорезонансът?

Съществува малък, но все по-нарастващ брой изследвания за ползите от биорезонанса. Проучванията досега показват, че той може да помогне при:

Фибромиалгия. В едно руско проучване са сравнени две групи пациенти с фибромиалгия. Едната група е получила мануална терапия и масаж като лечение, а другата – мануална терапия и масаж плюс биорезонанс. При групата, получавала биорезонанс, се наблюдавало по-бързо подобрение на симптомите, а терапевтичният ефект продължил и по-дълго [1].

Претрениране и умора. Друго проучване, проведено сред 60 прегорели спортисти, установява, че при тези, които са получили биорезонансна терапия, се наблюдава по-голямо възстановяване [2]. Оказва се, че биорезонансът е помогнал за нормализиране на кръвното налягане и за възстановяване на баланса на реакцията на спортистите към стреса.

Болки в стомаха. В малко германско проучване, което сравнява 10 души, получаващи биорезонанс, с 10 души, които не получават лечение, изследователите установяват, че биорезонансът значително намалява необяснимите стомашни болки [3].

Пристрастяване към тютюнопушенето. През 2014 г. проучване, обхванало 190 пушачи, установява, че вероятността тези, които са получили само един сеанс на биорезонанс, да са се отказали успешно от пушенето година по-късно, е по-голяма [4].

Алергии. Преглед на проучвания установява, че биорезонансът може да подобри алергичните симптоми като астма и екзема [5]. Интересно е, че ефектът му е по-силно изразен при децата.

Струва си да се вземе под внимание, че макар да се стремим да се основаваме на доказателства, е възможно и да сме ограничени от тях. Нашата медицинска система работи въз основа на предположението, че биохимията е в основата на биологичните системи, което означава, че се изразходват малко средства за изследване на енергийната страна на медицината.

Но ние без съмнение сме точно толкова енергийни същества, колкото и биохимични. Ще бъде интересно да видим как изследванията, които се развиват в тази област, ще променят пейзажа на здравеопазването.

На биорезонанса не трябва да се разчита за диагностициране на заболявания. Въпреки това, ако сте любопитни, той може да бъде просветляващ инструмент, който да добави по-голяма дълбочина и проницателност към вашето пътуване към здравето.

Кой би имал полза от биорезонанса?

Тъй като биорезонансът изследва един малко проучен аспект на здравето – вашето биомагнитно поле или честота – той може да предостави друг начин за разглеждане на мистериозни или постоянни симптоми.

Тази щадяща и неинвазивна терапия е подходяща за всеки, но може да бъде особено полезна в случаи на:

Депресия

Тревожност

Травма

Синдром на хроничната умора

Необяснимо заболяване

Лаймска болест

Фибромиалгия

Артрит

В лондонската клиника по хранене работим с експерта Лоуел Риезуу, който използва набор от биорезонансни апарати от Global Diagnostics и White Light Radionics, за да получи възможно най-точни показания. Той използва тези резултати, за да разработи индивидуален протокол, който може да включва допълнителни енергийни терапии, както и психотерапия, ориентирана към тялото, и хомеопатия.

Лоуел казва: „Работя на частна практика от 25 години, а в продължение на 10 години съм работил и в психиатрична клиника. Именно тук придобих голямо разбиране за много дълбоко вкоренени психични и емоционални заболявания. Благодарение на работата си често намирах решения на заболявания, които не можеха да бъдат разрешени с други методи.“

Както при всички подходи за лечение в Лондонската клиника по хранене, целта на биорезонанса е да помогне на тялото ви да възстанови естествения си баланс – така че да се радвате на по-добро здраве.


препроъчваме ви:

биорезонанс диагностика

биорезонансна диагностика

невро лингвистично програмиране техники

невролингвистично програмиране