10 начина за съхраняване на детски играчки

10 начина за съхраняване на детски играчки

Несъмнено едно от най-големите предизвикателства за родителите е съхраняване на детски играчки из дома. Вероятно и на вас неведнъж ви се е случвало да търсите с часове някоя миниатюрна фигурка или последното парче от любимия пъзел на отрочето си.

Може би сте попадали на картинки из интернет пространството, на които родител току-що е настъпил, неприбрана на мястото си част от лего.  Тези от вас, които са го изпитвали на свой гръб, със сигурност знаят колко боли.

Ако и вие се чудите как да организирате пространството в детската стая, за да изглежда тя винаги чиста, подредена и спретната, попаднали сте на точното място. Ние от „Mamcheta.bg“ сме ви подготвили 10 начина за съхраняване на детски играчки.

1. Мебели за съхраняване на детски играчки

Съществуват много възможности за атрактивни мебели, които освен за основното си предназначение, служат и като място, в което можете да приберете детски принадлежности. Такива например са: малките масички в хола или детската стая, които са оборудвани с чекмеджета. В тях можете да съхранявате блокчета и материали за рисуване, пъзели, карти за игра и др.

Друго решение са диваните и леглата с повдигащ механизъм. В раклата отдолу могат да се поставят по-обемисти играчки като лего, конструктори, настолни игри и др.

2. Кошници/кошове за детски играчки

Когато не разполагате с място за прибиране на вещи, закупуването на плетени кошници или тъкани кошове за съхраняване на детски играчки, може да бъде чудесен вариант. Нашият съвет е да изберете кошове в малък или среден вариант. Така ще може да ги поставите  в ъглите или зад мебелите, без да изглеждат прекалено детски за пространство на възрастни.

3. Пластмасови кутии с капаци

Този начин за съхраняване на детски играчки се използва все по-често от мамите. Удобството е, че кутиите са прозрачни и децата бързо и лесно разпознават какво е съдържанието на кутията. Ако децата са по-големи, можете да поставите етикет на всеки контейнер с дума или няколко думи, по които детето да се ориентира какво има вътре.

съхраняване на детски играчки

4. Създаване на пространство зад дивана за съхраняване на детски играчки

Ако диванът ви е притиснат до стената, помислете дали да не го издърпате малко напред и да приберете по-обемистите игри и играчки зад него.проверка на винетк

5. Стелажи за обувки

Висяща етажерка за обувки на гърба на вратата на гардероба или спалнята е идеален начин за прибиране на малки плюшени животни или други миниатюрни фигурки. В плъзгащите чекмеджета, намиращи се най-отдолу на гардероба, също може да приберете детски принадлежности.

6. Мини магнитни органайзери за хладилника

Малки кутии или кутии, залепени отстрани на хладилника с магнит, в които могат да се напълнят малки играчки или материали за работа- флумастери, моливи, малки цветни листчета.

съхраняване на детски играчки

7. Рафт на колелца

Рафтовете на колелца са удобни за съхранение на играчките и за изнасянето им например към гардероб в коридора или друго помещение, когато децата приключат да играят с тях.

8. Преносими калъфи за играчки

Няколко преносими контейнера за играчки могат да бъдат от голямо значение, когато се опитвате да запазите жилищното пространство свободно от играчки. Калъфът може да се напълни с малки играчки или материали за занаяти и след това лесно да се опакова и съхранява в ракла.

9. Дъска за закачане или куки за стена

В гардероба може да се поставят кукички за стена, които да се използват за окачване на спортни ракети, малки кошници с играчки или дрехи за кукли. Това може да се направи и на стена, ако я поддържате чиста, без да нарушавате декора на дома си.

10. Максимално използване на пространството извън дневната

Уверете се, че използвате максимално пространството за съхранение, с което разполагате извън основните жилищни помещения. Детското креватче създава много място за играчки и игри, които не се използват в момента.

съхраняване на детски играчки

Сортирайте играчките по размер, за да можете да ги подреждате и да увеличите максимално пространството на рафтовете и в гардероба. Окачете мрежести торбички в гардероба за плюшени животни или топки. В спалните плюшените животни могат да се поставят в хамаци или на стенни рафтове, за да не стоят на пода.картини от скандинавски мъхcrypto365бетонни кашпиуеб камера къмпинг градинаbitcoin новини


Препоръчваме ви:

Приложение на билките в козметиката 

Науката за пубертета

Практични начини за съхранение на багаж

Оставете коментар


Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *