Практични начини за съхранение на багаж

Практични начини за съхранение на багаж

Ах, багаж. Той е обемист, тромав, с неудобна форма и не е достатъчно привлекателен, за да бъде маскиран като малка странична масичка. В тази статия ще ви представим няколко практични начина за съхранение на вашия багаж.

Съхранение на багаж под леглото

съхранение на багаж

Чували сте го преди, но пространството под леглото ви е едно от най-лесните и удобни места за съхранение на багаж. Ако леглото ви е достатъчно високо, вероятно ще имате метър или два пространство, идеално за поставяне на багаж, който използвате рядко и нямате къде да го поберете. 

Съхранение на багаж в куфар

Може да изглежда очевидно, но използването на най-големите ви куфари за настаняване на друг багаж може да направи голяма разлика в количеството пространство, което заема. По-малките ви вещи спокойно могат лесно да се побере в най-големия ви куфар.

Може дори да имате една или две средни чанти, които да поберат багажа ви и да се прибират перфектно в най-голямата ви чанта като комплект от руски кукли. Но не спирайте дотук. Съберете всичките си чанти, плажни кърпи или чанти за уикенда и ги сгънете внимателно в най-малката си ръчна чанта, за да увеличите максимално пространството.

Единственият проблем с това място за багаж е, че може да бъде досаден процес да вземете нещата, които е в центъра, особено когато имате нужда от нещо възможно най-бързо. Ето защо тази стратегия работи за багаж и вещи, които не се използват редовно. 

Съхранение на багаж на висок рафт в гардероба или гаража си

съхранение на багаж

Препоръчваме ви да използвате мъртвото пространство в горната част на вашия гараж или килер, като инсталирате здрав рафт там.

Просто се уверете, че рафтът е достатъчно широк, за да побере ненужния ви багаж, когато лежи настрани, в противен случай рискувате рафтът да се счупи или огъне от твърде голямо тегло. Друг съвет е да се използват три здрави пръта, всички поставени на една и съща височина.

Превърнете куфара и големите си чанти в поставка за обувки

Ако разполагате с прилично пространство в гардероба си, можете да съхранявате куфарите си там. Номерът е да поставите куфара си в точното положение, което бихте направили. Ако го поставите в хотелска стая – легнал и отворен, с отворената страна, обърната към вас.

С този метод можете да съхранявате обувките си в спретнати редове в отворения куфар. Просто не забравяйте да поставите кърпа на дъното на куфара си, за да го предпазите от мръсотия.

Ако вече имате органайзер или багажник за обувки, можете да използвате куфара, за да съхранявате много други предмети, като кутии за обувки, пълни със сгънати ръкавици и шапки, навити шалове, колани, празнични украси, или дамски чанти. Ако капакът на вашия куфар има торбичка за съхранение с цип, възползвайте се и от това.

Закачете багажа си на здрави куки или колчета

съхранение на багаж

Подобно на метода на рафтовете, тази опция работи най-добре, ако имате килер или гараж с налично място по-горе. Ако го направите, можете да инсталирате здрав колче или кука. За да закачите багажа си, при условие че има дръжка в горната част.

Тъй като цялата тежест на багажа ще бъде концентрирана в една точка, не забравяйте да поставяте малко по-лек багаж. 

Съхранение на багаж под стъблите

Този метод не е подходях само за хора, които живеят в големи къщи или мезонети. Плъзгащите се чекмеджета са лесен и компактен начин да увеличите максимално пространството за съхранение на багаж в стълбището, което в противен случай би било загубено.

Този начин на съхранение също така осигурява възможност за скриване на грозни предмети и торби, което го прави чудесни за по-малки домове, които може да нямат достатъчно място в килера.

Избирането на практично място за съхранение на вашия багаж изисква известно усилие от ваша страна, за да сте сигурни, че ви е под ръка и е далеч от фактори като влага и пряка слънчева светлина, които могат да причинят щети.

Дори и да не можете да намерите идеалното място, което да пази багажа ви в безопасност. Винаги има възможност да проявите креативност към пространството, с което разполагате.

Можете да използвате всяко свободното пространство в къщата или в куфара, за да създадете идеалното място за съхранение на вашия багаж.


препоръчваме ви:

Какви цветове да изберете за вашата стая през 2023 година

Как да изберете вграден дрешник за вашия дом

Какво да очаквате, ако сте бременна с близнаци

Оставете коментар


Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *