Домашно Суши
Вкусно

Суши у дома | Как трява да си го направим?

Щом четете тази статия вероятно обичате суши? Ние също! Затова подготвихме едно кратко ръководство специално за Вас, за да покажем нагледно как да направите суши у дома. Не се притеснявайте, че първия път може да ви отнеме малко повече време, докато усъвършенствате завиването на любимите рулца. Ще станете по-добри само с практика. Ако търсите нещо вкусно за вкъши и навън, сте на точното място! Запретвайте ръкави и да започваме!

Как да си направим суши? Всичко, което е необходимо

Преди да пристъпим към приготвянето на суши е необходимо малко предварителна подготовка. Ето от какво ще имате нужда, за да оформите перфектното суши.

Основната съставка е оризът. Тук обаче идва въпросът кой вид да изберем, когато решим да направим суши у дома. Шев готвачите в Япония и Корея обикновено използват специфичен вид ориз. Той има къси, по-кръгли зърна и текстура, която го прави идеален за оформяне на суши. Можете да потърсите подобен в големите супермаркети.

А ако не откриете, винаги можете да го замените със среднозърнест ориз, който обикновено е по- евтин.

Друг основен продукт, който ще ви е необходим, за да си направите суши, това са листовете от водорасли нори. Те служат като обвивка на рулцата. Ще ги откриете в повечето големи супермаркети, където има специализирани продукти за суши.

Стигаме до оризовия оцет. Това е основната подправка в оригиналните рецепти за суши. Има възможност да го приготвите у дома. Ако сте начинаещи, препоръчваме Ви максимално да опростите процеса по направата на суши, и да закупите тази специална съставка. За да завиете сушите на руло без да се разпадне, е добре да използвате бамбукова подложка за многократна употреба.

Това са основните продукти! От тук нататък е време да развихрите фантазията си и да добавите други по ваше желание. Ето някои от най- използваните:

  • Прясна краставица, нарязана на ивички;
  • Авокадо;
  • Сурова или пушена риба- сьомга, риба тон и др.
  • Сирене крема, тип Филаделфия или майонеза;
  • Сусам;
  • Темпура от пиле;
  • Уасаби и овкусен пресен джинджифил за разкош.

Как да си направим суши? Да пристъп към процеса

Приготвянето на суши у дома е забавно изживяване! Следвайте тези стъпки и няма да сгрешите: 1. Съберете необходимите съставки: ориз за суши, листа водорасли нори, пълнеж по избор (например риба, зеленчуци, пиле темпура) и други съставки, които искате да включите (например сирене крема или сусам). 2. Пригответе ориза. Започнете с изплакване на ориза в студена вода, докато водата се избистри. След това поставете ориза в тенджера с 1 ¼ чаша вода и го оставете да заври. Покрийте съда и намалете температурата на слаб огън. Оставете ориза да къкри в продължение на 15 минути или докато поеме цялата вода. 3. Поставете един лист нори върху бамбукова подложка и разпределете равномерно сварения ориз върху листа. 4. Добавете пълнеж по избор. Бъдете креативни - можете да използвате всички съставки, които имате под ръка. 5. Разточете сушито. Започнете от единия край и навивайте нори, докато стигнете до края. Намокрете ръба на норито, за да го слепите. 6. Нарежете сушито на равномерни парчета с остър нож.

И преди да ви пожелаем приятен апетит ще насочим вниманието ви към ползите от консумацията на суши. Продължете да четете, за да разберете кои са те.

2 ползи за здравето от суши, които вероятно не знаете Сушито без съмнение е вкусно ястие, което представя културата и традицията на Япония. Може би ще се изненадате, че консумацията на суши има потенциални ползи за нашето здраве. Ето кои са те:

Намалява възпалението

Омега-3 мастни киселини присъстват в една от основните съставки на сушито- сурова риба.
Снимка за внимание
Те помагат за намаляване на хроничното възпаление и свързаните с него рискове. Някои от тях са рак, диабет, сърдечни заболявания и инсулт.

Уасабито, използвано като подправка, също има силни противовъзпалителни свойства.

Може да предотврати заболяване

Както вече стана ясно сушито се приготвя от прясна и висококачествена риба и зеленчуци. Редовната консумация на тези съставки помага за поддържане на вашето здраве и предотвратяване на заболявания като сърдечни заболявания и инсулт.

Друг пример е джинджифилът, който обикновено ядем след всяко парче суши. Тази леко поперлива на вкус подправка съдържа витамини, които предпазват дихателната ни система от вируси. Ако след сушито искате и някакъв десерт, ние имаме статия и за Рецепта за чийзкейк, която бързо и лесно да приготвите!

Коментари

Споделяне