Как да организираме детски рожден ден на открито

Как да организираме детски рожден ден на открито

Как да организираме детски рожден ден на открито? Това може да бъде трудна задача, особено когато трябва да го планирате за кратко време. С малко креативност, организация и планиране можете да създадете забавно и запомнящо се парти за рождения ден на вашето дете. 

Тема

детски рожден ден на открито

Първата стъпка при организирането на детски рожден ден е да изберете тема. Тя може да се основава на интересите на детето или на любимите му герои. 

След като сте избрали тема, може да планирате останалата част от партито около нея, включително украсата, игрите и дейностите.

Подходящо място – детски рожден ден на открито

Когато планирате рожден ден на открито, трябва да изберете правилното място. Вземете предвид фактори като размера на партито, възрастта на децата и дейностите, които сте планирали. Ако партито е малко, задният ви двор или градинката пред блока може да са добър вариант. За по-големи партита се препоръчва да изберете широка поляна в парка или планината. Ако партито се провежда в обществен парк или на плажа, се уверете, че наблизо има тоалетни. Като алтернатива винаги може да наемете преносими. Все пак на партито Ви ще присъстват малки деца и това е задължително условие. Важно е да проверите дали има достатъчно място за паркиране близо до мястото, което сте избрали и дали има специфични рестрикции.

Покани

детски рожден ден на открито

Един от най-добрите начини да развълнувате гостите си за рождения ден на детето ви е да изберете забавна тема за поканите. След като сте избрали тема и място, е време да се захванете с изработката им. Можете да създадете свои собствени покани, като използвате картон, маркери, стикери и всякакви подръчни материали или да заложите на електронен дизайн. Каквото и да изберете не забравяйте да включите всички важни подробности в поканите, като например датата, часа и мястото на партито.

Украса за детски рожден ден на открито

детски рожден ден на открито

Декорацията е важна част от всяко парти за рожден ден и може да помогне за настроението и създаването на празнична атмосфера. За парти на открито можете да използвате балони, панделки и други декорации, които са устойчиви на различните атмосферни условия. Също така може да използвате естествени елементи като цветя, листа и клони, за да създадете рустикална или естествена тема.

Дейности и забавления

Дейностите са ключова част от всяко парти за рожден ден, особено за децата. Уверете се, че сте планирали дейности, които са подходящи за възрастта, безопасни и забавни за всички деца. Децата обичат да играят и изследват, така че създайте зона за игра, която включва игри и дейности. Например пясъчник, машина за балончета или зона за игра с вода. Можете да планирате традиционни дейности, като например „Развален телефон“, „Музикални столове“ или „Сляпа баба“. Изключително подходящи са и игрите, като хвърляне на водни балони, щафетно състезание или състезание по ядене на диня. За по-големите може да планирате дейности като разходки сред природата, лов на отпадъци и събиране на буболечки.

Развлечения

Ако искате да издигнете партито на следващо ниво, можете да помислите за наемане на забавления като фокусник, художник на лица, артист с балони или аниматор. Това може да бъде чудесен начин децата да бъдат ангажирани и забавлявани, като същевременно родителите могат да се отпуснат и починат. Имайте предвид, че това ще завиши драстично бюджетът на Вашето парти.

Храна и напитки – детски рожден ден на открито

Никое парти не е парти без храна и напитки. За партито на открито можете да планирате барбекю, сандвичи, мини пици, сладки, кроасани, кексчета и всичко подходящо за ядене с ръце. Препоръчително е да предложите и здравословни закуски като например различни видове плодове или зеленчукови пръчици с дип. Уверете се, че имате достатъчно храна, вода и други напитки, които да поддържат децата  хидратирани, енергични и доволни. Не на последно място, не забравяйте да подготвите станция, на която да позиционирате вашата торта. 

Ключът към правилния избор за храни и напитки на детско парти е да сте сигурни, че има достатъчно възможности, които са едновременно вкусни и забавни. 

Резервен план

Въпреки че партитата на открито са много забавни, метеорологичните условия могат бързо да се променят и да развалят събирането. Не забравяйте да проверите прогнозата за времето преди партито и да имате резервен план в случай на дъжд или други екстремни метеорологични условия. Може да помислите за наемане на палатка или друг подслон, за да предпазите гостите си от горещите слънчеви лъчи или дъжда. Хубаво е да имате и подготвен план за преместване на закрито при нужда.

детски рожден ден на открито

Когато планирате парти на открито, е важно нещата да са прости. Вместо да се опитвате да планирате сложно парти с много дейности и декорации, съсредоточете се върху няколко ключови елемента като темата, храната и заниманията. Това ще ви помогне да останете организирани и ще гарантира, че всички ще се забавляват добре.

Не забравяйте да осигурите достатъчно места за сядане на гостите си. Това може да включва столове за трева, маси за пикник или одеяла.

Всяко голямо парти завършва с подарък. Осигурете на гостите си малък подарък или торбичка с лакомства, за да им благодарите, че са дошли. Това може да включва предмети като малки играчки, балони или бонбони.

Следвайки тези опорни точки, може да организирате забавен и запомнящ се детски рожден ден на открито. 

Не забравяйте да се съсредоточите върху най-важното нещо, а именно щастието и удоволствието на вашето дете!

Прочетете още от блога на “Mamcheta.bg“:

Инфрачервен котлон – какво трябва да знаем?

Как да се успокоим при нервна криза?

Оставете коментар


Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *