Нумерология дата на раждане | Как числата могат да предопределят живота ни?

Нумерология дата на раждане | Как числата могат да предопределят живота ни?

Случвало ли ви се е да погледнете към часовника си точно в 12:12? Или защо вашето щастливо число се появява на най-неочакваните места? Нумерология е мощна, свещена система, която датира от хилядолетия насам. Използвайки тази система, числата на жизнения път и числата на съдбата, които предопределят живота ни, могат лесно да бъдат изчислени. 

Точно както вашата астрологична рождена карта съдържа мощно метафизично прозрение – планетите и зодиакалните знаци са свързани със специфични атрибути – ученията на нумерологията могат също да предложат представа за личността, бъдещите събития и дори по-голямата цел на живота. 

И вие ли мислите това, което и ние! Уау! Прочетете статията докрай, за да научите как числата на вашата дата на раждане могат да предопределят живота ви.

Що е то нумерология? 

Най-често практикуваната днес нумерология се основава на учението на един много известен древногръцки философ. Той е измислил една от най-важните теореми в геометрията, която показва каква е взаимовръзката между страните на правоъгълен триъгълник. Познахте ли кой е той? Разбира се, говорим за Питагор. 

Освен като брилянтен математик, той е известен с вярванията си, че физическият свят е амалгама от енергийните вибрации на числата. На тази основа Питагор разработва система, която съответства на буквите с цели числа.

Нумерология дата на раждане

Тази практика може да се обясни като изследване на числената взаимосвързаност – вярата, че всичко в живота е обвързано чрез нефизически сили, изразени най-добре чрез числа.

Знаем, че за някои хора математиката може да бъде леко плапеща. Но имаме страхотни новини за вас: не е нужно да сте математик, за да изследвате магията на нумерологията.

Всичко, което е необходимо, за да разкриете как числата от рождената дата могат да предопределят живота ви, е химикал, хартия и малко аритметика (или пък най-близкия калкулатор).

Как изчислявате своето нумерологично число на жизнения път?

Най-лесният начин да започнете да работите с нумерология е като анализирате вашата уникална дата на раждане. За да направите това, е необходимо да събирате всички цифри от вашата дата на раждане. Сборът им обикновено е двуцифрено число, чиито цифри отново трябва да съберете, докато достигнете едноцифрено число. 

Например ето как да изчислите нумерологичното число на жизнения си път ако вашата рождена дата е 12.10.1983:

12+10+1+9+8+3 = 43 = 4+3 = 7

Тази единствена цифра е вашето индивидуално число на жизнения път. Изключение от това правило правят числата 11 и 22, които се считат за главни числа. Те предполагат мощна вибрационна енергия, която е свързана с учене, постижения и успех.

Нумерологичното число на жизнения път е подобно на вашия слънчев знак в астрологията: то разкрива вашата идентичност, включително силни и слаби страни, таланти и амбиции.

Нумерология дата на раждане

Вашето число на жизнения път също разкрива тона на вашите преживявания и защо събитията се случват в миналото, настоящето и бъдещето. Просто казано, то създава организирана, структурирана система, която осветява вашите преживявания.

Как изчислявате своето число на съдбата в нумерологията?

Според Питагор числото на съдбата също има важна роля в предопределянето на живота ни. Според неговите теории определени букви имат специфични числени стойности.

За да изчислите вашето число на съдбата е необходимо да надникнете в личната си карта и да видите как точно се изписва името ви на латиница. Ето с кои числа се свързва всяка една от буквите: 

  • 1 = A, J, S
  • 2 = B, K, T
  • 3 = C, L, U
  • 4 = D, M, V
  • 5 = E, N, W
  • 6 = F, O, X
  • 7 = G, P, Y
  • 8 = H, Q, Z
  • 9 = I, R

С помощта на тази техника е лесно да намерите вашето коренно число, известно още като число на съдбата, свързано с имената ви. За да го пресметнете изчислете корена на пълното си име (първо, бащино, фамилно), като намалите всяко име до една цифра и сумирате общата сума.

Нека направим примерни изчисления за името Георги Георгиев Георгиев: 

Georgi (7+5+6+9+7+9 = 43, което става 4 + 3 = 7) 

Georgiev (7+5+6+9+7+9+5+4 = 52, което става 5+2 = 7)

Georgiev (7+5+6+9+7+9+5+4 = 52, което става 5+2 = 7)

И с малко проста аритметика стигаме до финалния резултат. Нумерологичното число на съдбата на човек с име Георги Георгиев Георгиев ще бъде 3, защото 7+7+7 = 21 = 2+1 = 3. 

Докато вашият житейски път разкрива по-голямата ви цел, вашето число на съдбата предлага прозрение за това как ще изразите по-големите си цели


Препоръчваме ви още:

Детски Страхове |Как Да Предпазим Децата Си?

Как Да Помогнем На Детето В Периода На Кризите На Растежа?

Предстоящо Раждане – Как Да Се Справим С Притеснението?

Оставете коментар


Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *