От какво имаме нужда преди раждането

От какво имаме нужда преди раждането

Независимо дали очаквате първото или третото си дете, раждането може да бъде истинска въртележка от емоции. Появата на новия живот, освен истинско и неописуемо щастие, може да бъде и също толкова изтощително и непосилно.

Особено по време на фазата на новороденото, когато дори рутинните задачи могат да ни се сторят трудни поради липса на време, енергия или и двете. Но от какво имаме нужда преди раждането реално?

За да ви помогнем да се подготвите спокойно за раждането на вашето бебе, ние от „Mamcheta.bg“ сме събрали на едно място най-необходимото.

Това, от което имате нужда за вас и вашето бебе, преди неговата поява. Надяваме се това дави бъде от помощ, за да можете спокойно  да се насладите на скъпоценните мигове на новороденото.

От какво имаме нужда преди раждането – контролен списък

Нещата, от които определено се нуждаете преди раждането са:

 • Бебешко легло или кошара – в това число матрак, 2 комплекта чаршафи, непромокаем протектор за матрак, одеяла, памучни пелени;
 • Бебешко столче за новородено за колата;
 • Детска количка;
 • Вана козметика за къпане;
 • Бебешка козметика за след баня;
 • Непромокаема подложка за преповиване;
 • 5 комплекта с блузки и ританки;адвокатска кантора
 • 5 бодита- с дълъг или къс ръкав в зависимост от сезона;
 • Две памучни жилетки. Ако раждането е през есента или зимата бебето ще има нужда от леко, по-дебело яке, а за най-студените дни- космонавт);
 • Памучни шапки и ръкавици;
 • Памперси или многократни пелени;
 • Бебешки шишета/биберони/четка за бутилки (необходима само ако не кърмите);
 • Множество лигавници;
 • Четка за коса, нокторезачка, аспиратор за нос.

Не забравяйте:

От какво имаме нужда преди раждането

да изперете и да изгладите всички бебешки дрешки, чаршафи, памучни пелени, шапки, ръкавички и др. Това е от изключително значение, защото те ще бъдат в контакт с деликатната и нежна кожа на бебето преди да ги облече.

Макар че не е необходимо да изпирате и изгладите всичко в скрина, добре е да подготвите дрешки поне за седмица напред. По този начин се олеснявате и ще имате едно нещо по-малко, за което да се притеснявате, мислите и премисляте, докато се възстановявате от раждането.

Съветваме ви винаги да изпирате дрешки и други детски артикули поотделно. Използвайте нежен, подходящ за бебета перилен препарат, който не съдържа оцветители или парфюми.ресторант на Каваци

Неща, които също ще ви бъдат полезни, но не са от първа необходимост за бебето:

 • Кутия или чанта за бебета;
 • Бебешки монитор;
 • Чанта за преповиване;
 • Помпа за кърма;
 • Стерилизатор на пара;
 • Термометър за баня;
 • Кош за мръсни пелени и др.

Нашият съвет е, преди бебето да се появи на бял свят, да закупите нещата от контролния списък по-горе. Помолете партньора си да сглоби всичко предварително, за да сте сигурни, че всичко е изправно и се запознайте с начините на употреба.

Твърдо вярваме във философията „по-малко е повече“, когато става въпрос за бебешки принадлежности. Най-важните неща от първа необходимост са правилно монтирано столче за кола и безопасно място за спане на бебето, например кошара или детско легло.

Ако възнамерявате да използвате и детска люлка или масичка за повиване, също е добре да ги сглобите предварително.Всички теми

От какво имате нужда Вие преди раждането

Отделете малко време за себе си

Времето преди раждането на бебешора е ценно не само за отмятане на логистичните неща от списъка. Важно е да отделяте време за себе си, както насаме, така и с партньора си.

Ще обичате новото си бебе всеотдайно, но може да ви липсва време за усамотение или тих момент с партньора ви. Възползвайте се от възможността да се насладите на нещата, които обичате, преди да се появи бебето.

Някои хора отиват на почивка преди появата на бебето им. Ако разполагате със средства, време и енергия за този вид почивка, тогава се възползвайте от нея! Вероятно това ще е последният път, когато ще можете да си починете без деца за известно време.

Не забравяйте да планирате пътуването по време на бременността си, когато е безопасно да пътувате.

Ако не можете да се възползвате от пълноценна почивка, не се притеснявайте. Пребиваването през уикенда във вашия град или дори само планирането на престой вкъщи са чудесни начини да отделите време за себе си и за партньора си.

Посетете курс за практическа подготовка за раждането

Можете да се запознаете с основите на раждането предварително, но си заслужава да практикувате техники за дишане и релаксация с човек, който знае за какво става дума. Освен това вероятно имате някои лични въпроси, на които много искате да получите отговор.

Запознайте се с основните на кърменето

Не очаквайте бебето само да се захване и да започне да се храни. И за двама ви това ще бъде процес на учене, а понякога майките, които раждат за пръв път, срещат трудности. Предотвратете проблемите, доколкото можете, като научите основните неща, преди да родите.препарат за снегопочистванехотели каваците първа линия


Препоръчваме ви:

Защо кърменето е най-добрият метод за хранене?

Породени деца – предимства и недостатъци

Бебе и домашен любимец

Оставете коментар


Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *