Как да превърнем дистанционното обучение в приятно занимание за децата?

Как да превърнем дистанционното обучение в приятно занимание за децата?

Дистанционното обучение може да изглежда плашещо за Вашето дете, но вие трябва да „държите положение“! Ролята на майките и татковците е много важна тук. Трябва да направите нужното, за да може детето да приеме това като нормално нещо за напред.

Ние от „mamcheta.bg“ ще ви дадем нашите съвети за това какво може да направите, за да улесните процеса. Дайте нужното време на детето, бъдете търпеливи с него и скоро то ще разбере, че не е чак толкова страшно часовете да си ги прекарваш у дома.

Дистанционното обучение – Променящото се лице на обучението

В този нов, движен от пандемии свят, онлайн обучението бързо промени начина на учене. Имаме повече възможности и време да посещаваме курсове и да научаваме повече.

За по-големите ученици това е една прекрасна възможност да се усъвършенстват и да придобият нови умения, които ще им помогнат за бъдещата им реализация. 

Друга е ситуацията обаче с началните училища и най вече за най-малките, които тази година за пръв път ще прекрачат класните стаи.

Въпреки че голяма част от съвременните деца, стъпвайки в клас, вече имат известни умения да боравят с компютър, таблет и др., за други- преминаването към дистанционно обучение може да се окаже истинско предизвикателство.

дистанционното обучение

Това разбира се бива да Ви отчайва. На всички ни е доста трудно да се адаптираме към новите правила и променящите се времена. Но точно затова сме тук, за да ви преведем през този процес и да ви покажем как да помогнете на децата си да се подготвят за евентуално онлайн обучението.Йордан Йовков

Обособете им кът за учене 

Създайте пространство в дома, където детето ще учи дистанционно. Добре е бюрото му да бъде разположено до прозорец, за да има естествена светлина. Погрижете се за цялостната атмосфера. Нека играчките бъдат настрана и да се премахнат всякакви разсейващи предмети, като храна, таблет, телефон и др.

В помещението трябва да има и подходяща вентилация и осветление. Наличието на определено място, което ще ползват по време на дистанционната учебна дейност, кара децата да се съобразяват с това, че наистина са в режим на учене.

Про съвет: Ако детето ви сега ще е първи клас, включете го в избора на бюро и всички останали пособия, които ще му бъдат необходими по време на учебния процес.

Така то ще почувства, че уважавате и цените мнението. Оставете го да ви помогне, докато сглобявате и подреждате бюрото. По този начин детето ще почувства принадлежност към обособеното ново място и ще учи с желание.ресторант на Каваци

дистанционното обучение

Въведете детето в дистанционното обучението

За да се чувства детето сигурно, че ще се справи успешно с обучението в онлайн среда, му обяснете предварително какво го очаква. Проиграйте влизане и излизане от платформата, в която ще се провеждат занятия.

Необходимо е да им припомняте какви правила трябва да се спазват по време на час по отношение на дисциплина, задаване на въпроси и др. 

Насърчавайте децата да взимат участие в часовете и да работят в съответните дейности в платформата. Покажете им, че дистанционното обучение освен полезно, може да бъде и приятно. Въоръжете се с търпение.

Отначало може да изпитват трудности, докато свикнат с новата реалност. Затова- поощрявайте ги и при най-малките им успехи.

Създайте им график за учене и почивка при дистанционното обучение

Изготвянето на балансиран график за деня ще им помогне да се адаптират по-лесно в променения начин на учене. Така децата ще бъдат мотивирани и ще могат по-бързо да се съсредоточат върху работата по учебните занятия в платформата за дистанционно обучение.плюшени играчки кучета

Започнете утрините с леко раздвижване. Физическата активност не само ще разбуди децата, а и ще им помогне да имат повече сила през деня. 

дистанционното обучение

Направете им здравословна закуска и обяд. Подгответе им сезонни плодове за междинни хранения. Така детето ще получава  необходимите му полезни храни и витамини и ще има повече енергия да се справя с новите предизвикателства. 

Обикновено учебните занятия на най-малките са до обяд. Оставете детето да вземе глътка въздух и да си поиграе преди да премине към домашните. След като приключи следобед с уроците е ред за приятните занимания. Разходете се в парка, покарайте колело или тротинетка, играйте футбол, прекарвайте пълноценно време заедно.  

Заключение

За финал! Не забравяйте, че подготвянето на децата за дистанционно обучение изисква много търпение и разбиране от Ваша страна. Помогнете им по най-добрия възможен начин и не забравяйте да ги подкрепяте.

В днешно време често родителите се чудят как да помогнат на своя наследник да избере училище. Ролята на родителите тук е много голяма и именно потенциала и желанието, които виждат в детето, трябва да ги насочи. препарат за снегопочистванесозопол камери


Преоръчваме ви:

Страх от обвързване – как да се справим, за да сме щастливи

Кога косопадът след раждането е сигнал за тревога

Страх от самота – как да се справим

Оставете коментар


Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *